Chicken and caramelised onion sausages

Chicken and caramelised onion sausages

4.5 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
20 portions

Składniki

  • skinless chicken thigh fillet cut into pieces (3 cm)
    2000 g
  • pork fat cut into pieces (3 cm)
    100 g
Caramelised onion
  • olive oil
    20 g
  • red onion cut into wedges
    250 g
  • fresh long red chilli cut into pieces
    ½
  • light brown sugar
    100 g
  • red wine vinegar
    100 g
  • salt
    1 tsp
Chicken sausage
  • sea salt
    1 tsp
  • dried mixed herbs
    1 tbsp
  • garlic cloves
    2
  • sausage casings (see Tips)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 411.2 mg
Białko 15 g
Kalorie 801.9 kJ / 191.7 kcal
Tłuszcz 12.3 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...