Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- 100 g pork fat, cut into pieces (3 cm)
Caramelised onion
- 20 g olive oil
- 250 g red onion, cut into wedges
- ½ fresh long red chilli, cut into pieces
- 100 g light brown sugar
- 100 g red wine vinegar
- 1 tsp salt
Chicken sausage
- 1 tsp sea salt
- 1 tbsp dried mixed herbs
- 2 garlic cloves
- sausage casings (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 801.9 kJ / 191.7 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 411.2 mg
Alternatywne przepisy
Madurese chicken satay
1h 30 min
Beetroot ciabatta
15 Std.
Rösti Bern style (Thermomix® Cutter)
40min
Dave Barbaro's spiced pork sausages
40min
Italian sausages
40min
Ginger Garlic Paste
10min
Limoncello
192 Std. 30 Min
Chicken stock powder
6 Std. 35 Min
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5 Min
Beef jerky
1h 50min
Boulangère potatoes
1h 40min
BBQ chicken pizza
1h 30 min