![Sauce orange-curry Sauce orange-curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a829b3f3-034e-4f51-a850-51d0f8a1c40e/Derivates/9dff805f-40de-41e3-b91b-6d016a543466.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'huile de noix ou autre huile végétale
- 1 - 2 oranges, bio de préférence, zeste et jus
- 30 g d'échalotes
- 20 g de moutarde forte
- ½ c. à café de curry en poudre
- ½ c. à café de sel
- 20 g de vinaigre de fruit (pomme ou pêche par ex.)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2050.3 kJ / 490 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 52.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sabayon
15 min
Brioche
8 Std.
Glace aux fruits
5 min
Biscuits au beurre
50 Min
Wraps de poulet sauce tomate
45min
Galettes de pommes de terre
45min
Velouté de potiron et crevette
35 Min
Sauce au yaourt
5 min
Granité de fruits frais
5 min
Sauce béarnaise
20p
Pain de campagne
2h
Assortiment de légumes sur lit de riz et sauce au yaourt
45min