![Fougasse Fougasse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b4b0fce1-99c5-4131-a938-240656ad9541/Derivates/46ba1917-b993-4a99-bf2d-82a26c18a77a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait demi-écrémé
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine de blé complet
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 40 g d'huile d'olive, et 1 c. à café pour la finition
- ½ c. à café de sel
- 70 g d'olives noires dénoyautées, coupées en morceaux
- 70 g d'olives vertes dénoyautées, coupées en morceaux
- 100 g de lardons
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2008 kJ / 477 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fougasse à la tomate et au chorizo
3 Std. 20 Min
Brioche
8 Std.
Gougères
40 Min
Cake surprise
2 godz.
Bretzel
1 godz. 10 min
Sorbet aux fruits
10 Min
Pain au lait
2h 20 min
Olivettes
1 godz. 45 min
Fougasse aux olives
2klst 50 min
Pain express
1h 15min
Fougasse au romarin
3h 25 min
Fougasse (Découverte)
1 Std.