Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait demi-écrémé
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine de blé complet
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 40 g d'huile d'olive, et 1 c. à café pour la finition
- ½ c. à café de sel
- 70 g d'olives noires dénoyautées, coupées en morceaux
- 70 g d'olives vertes dénoyautées, coupées en morceaux
- 100 g de lardons
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2008 kJ / 477 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche
8h
Petits pains aux tomates confites et aux herbes aromatiques
3 godz. 40 min
Pain express
1h 15min
Pâte brisée
5min
Pain au lait
2h 20min
Pain de campagne
2h
Focaccia à la farine d'épeautre
2h 25 min
Fougasse au romarin
3h 25min
Fougasse (Découverte)
1 Std.
Fougasse à la tomate et au chorizo
3 godz. 20 min
Fougasse aux olives
2h 50min
Cake surprise
2h