Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g d'huile végétale
lub 20 g d'huile d'olive -
1
gousse d'ail
lub 20 g d'oignon jaune, coupé en lamelles - 250 g de crevettes crues de taille moyenne, décortiquées, déveinées et séchées avec du papier absorbant
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 710.4 kJ / 169.6 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 146.8 mg
Alternatywne przepisy
Rissoler 200 g de courgettes
20 min
Dorer 250 g de poulet en lanières
15 Min
Faire sauter 200 g de carottes en bâtonnets
15 Min
Rissoler 200 g d'aubergine
30 min
Dorer du poivron rouge et des oignons avec des lanières de bœuf
25 min
Rissoler 400 g d'aubergines
35 min
Dorer 250 g de dinde en lanières
15 Min
Faire sauter 200 g de poivrons
20 min
Dorer 250 g de poulet en cubes
15 Min
Rissoler 300 g de champignons frais
25 min
Faire sauter 400 g de carottes en bâtonnets
20 min
Faire sauter des poivrons rouges avec des oignons
25 min