![Rissoler 250 g de crevettes Rissoler 250 g de crevettes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d8e70045-c28d-479e-9e76-234f720d366e/Derivates/a3c87c1c-6da7-42e3-96c7-68499703e856.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g d'huile végétale
lub 20 g d'huile d'olive -
1
gousse d'ail
lub 20 g d'oignon jaune, coupé en lamelles - 250 g de crevettes crues de taille moyenne, décortiquées, déveinées et séchées avec du papier absorbant
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 710.4 kJ / 169.6 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 146.8 mg
Alternatywne przepisy
Rissoler 200 g d'aubergine
30 Min
Dorer 200 g d'oignons
25 Min
Rissoler des oignons
20 Min
Faire sauter du poivron rouge avec du piment et des crevettes
20 Min
Dorer 250 g de poulet en lanières
15min
Rissoler 200 g de poireaux
20 Min
Rissoler 300 g d'oignons
20 Min
Rissoler 300 g de champignons frais
25 Min
Rissoler 400 g d'aubergines
35 min
Rissoler 200 g de courgettes
20 Min
Dorer 250 g de poulet en cubes
15min
Dorer 250 g de dinde en lanières
15min