Riz aux crevettes et fruits d'automne cuits

Riz aux crevettes et fruits d'automne cuits

3.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • de pomme pelée, coupée en cubes (2 cm)
    100 g
  • de poire pelée, coupée en cubes (2 cm)
    100 g
  • de prunes dénoyautées, coupées en cubes (2 cm)
    70 g
  • de raisins coupés en deux
    70 g
  • de sucre en poudre
    30 g
  • d'alcool de prune
    20 g
  • de persil frais
    3 brins
  • poivron rouge en morceaux
    150 g
  • poivron vert en morceaux
    150 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    40 g
  • de tomates
    150 g
    150 g de tomates entières pelées au jus
  • de riz long blanc (14-16 minutes temps de cuisson)
    300 g
  • de bouillon de légumes
    700 g
  • de safran
    ½ c. à café
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre moulu
    3 - 4 pincées
  • de belles crevettes crues, décortiquées
    400 g
  • de glace à la vanille
    200 g
  • d'amandes effilées
    10 g
    10 g de copeaux de chocolat

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 496.7 kcal / 2078.1 kJ
Białko 14.6 g
Tłuszcz 26.6 g
Węglowodany 49.8 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 479.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...