Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g d'huile végétale
lub 20 g d'huile d'olive -
1
gousse d'ail
lub 20 g d'oignon jaune, coupé en lamelles -
250
g cuisse de poulet, désossée et sans peau, coupée en lanières (1.5 x 3-4 cm), puis séchée avec du papier absorbant
lub 250 g de filet de poulet, sans peau, coupée en lanières (1.5 x 3-4 cm), puis séchée avec du papier absorbant
- Wartości odżywcze
- na 250 g
- Kalorie
- 2043.3 kJ / 488.4 kcal
- Białko
- 35.9 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 490.5 mg
Alternatywne przepisy
Rissoler 250 g de crevettes
15min
Dorer du poivron rouge et des oignons avec des lanières de bœuf
25min
Caraméliser 200 g d'oignons
40min
Dorer 200 g d'oignons
25min
Dorer légèrement 200-300 g d'oignons
20min
Dorer 250 g de dinde en lanières
15min
Dorer 250 g de bœuf en lanières
15min
Dorer 250 g de bœuf en cubes (à point)
15min
Dorer des oignons avec des lanières de porc
15min
Dorer 250 g de poulet en cubes
15min
Dorer 250 g de porc en cubes
15min
Rissoler 300 g de champignons frais
25min