![Glaçage au beurre Glaçage au beurre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a54a9217-64f5-4e7f-be48-38b7c6a49a4d/Derivates/65f2d360-0d45-41c4-a7e2-44a9afa5f344.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de sucre glace maison
- 200 g de beurre doux, ramolli et coupé en morceaux
- 15 g de lait
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 376.3 kJ / 90 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème fouettée
10 min
Sucre glace
5 min
Ganache au chocolat
20min
Génoise
1 godz. 50 min
Gâteau marbré
2h 10 min
Gâteau au chocolat XXL
45min
Milkshake à la fraise
5 min
Cupcakes à la vanille
1h
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1h 15min
Glaçage royal (Glace royale)
5 min
Gâteau surprise
12 Std.
Layer cake
1 Std. 45 Min