![Pain vapeur Pain vapeur](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1b523c44-0757-4b0c-a218-d1833f1ffdf8/Derivates/ccf69e59-387d-4723-8727-fd02d7864a8b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1650 g d'eau
-
12
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub ½ sachet de levure boulangère sèche (5 g) - 250 g de farine de blé
- 5 g de sel fin
- 10 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1025 kJ / 241 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au lait
2 godz. 20 min
Brioche
8h
Fougasse
2h
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2h
Petits pains vapeur
2h 10 min
Baguette
3 Std. 45 Min
Pain vapeur à l'épeautre
1ч. 30 мин.
Pain express
1h 15min
Farine de céréales ou de légumes secs
5 min
Petits pains suédois
16 godz.
Pain de campagne
2h
Yaourt nature
14sa