Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kuchenböden
- 125 g Butter, in Stücken
- 220 g brauner Zucker
- 250 g Honig
- 2 Eier
- 1 Pck. Lebkuchengewürz (10 g)
- 500 g Mehl
- 2 TL Natron
Sauerrahm-Füllung
- 50 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 3 TL gemahlene Gelatine
- 700 g Saure Sahne
- 250 g Mascarpone
- 40 g Puderzucker
Schokoladenganache und Fertigstellung
- 200 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 160 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1344 kJ / 320 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 130 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Heidelbeer-Baiser-Kuchen
1 godz. 30 min
Erdbeer-Himmelstorte
5h
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Lebkuchen-Schoko-Torte
4h 30min
Nuss-Karamell-Creme-Torte
12h
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3h
Quadratische Eierlikör-Torte
1h 40min
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2h 50min
Käse-Sahne-Traum
12h
Berliner Ballen
2h 30min
Möhren-Pfirsich-Torte
6h
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3h 30min