Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 90 g Milch
- 30 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 200 g Mehl
- 40 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
Guss
- 250 g Quark, 20% Fett
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 Eier
- 40 g Mehl
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 60 g Zucker
- 1 geh. TL Zimt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 999 kJ / 239 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quark-Früchte-Taler
2h 10min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1 Std. 30 Min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Quarkstrudel mit Kirschen
2 godz. 15 min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2h 10min
Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme
3h
Kirschkuchen mit Crème-fraîche-Guss
1 Std. 10 Min
Scharlotka
2h
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1h 45min
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min
Schmand-Kirsch-Kuchen
50 min
Apfel-Sandkuchen
1 Std. 30 Min