Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Rührkuchen-Rolle mit Cremefüllung (z.B. Biskuitrolle von Kuchenmeister)
- 1100 g Sahne
- 75 g Zucker
- 100 g Baisergebäck
- 75 g Waffelröllchen
- 120 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 120 g Haselnusskrokant
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2918 kJ / 697 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fruchtige Erdbeer-Schmand-Torte
5h 30 min
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5 Std.
Limo-Schmand-Kuchen
2h 30min
Eisgugelhupfe mit Baiser und Johannisbeeren
2hod. 25min
Bananen-Schoko-Mousse-Kuchen
26h
Maulwurf-Kuchen
2h
Johannisbeerkranz
6h
Latte-Macchiato-Torte
5h 30 min
Zitronen-Joghurt-Torte
9 godz.
Windbeutel mit Preiselbeersahne
1 Std. 30 Min
Kirsch-Baiser-Tarte
2h 15min
Waldmeister-Himbeer-Torte
5h 35min