Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g Zitronensaft
- 1500 g Äpfel, klein, säuerlich (z. B. Elstar)
- 350 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 350 g Haselnüsse
- 230 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Zimt
- 2 Prisen Salz
- 8 Eier
- 200 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 150 g Milch
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1611 kJ / 385 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 85 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mohn-Beeren-Kuchen mit Streuseln
2h
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30min
Vanille-Blaubeer-Kuchen
2h 15min
Beeren-Amarettini-Tarte
3h
Aprikosen-Schoko-Butterkuchen
2h 25min
Bananen-Walnuss-Monkey-Muffins
2h
Bombardino-Kuchen
4h 30min
Schoko-Mandarinen-Kuchen
1 godz. 20 min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Haselnuss-Kruste
1 godz. 30 min
Orangen-Schoko-Kuchen
1h
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Schneller Apfel-Kastenkuchen
1 godz. 30 min