Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 270 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 75 g Zucker
- 1 Ei
- ½ TL Zitronenschale, abgerieben
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 50 g Mandeln, blanchiert
- 200 g Früchtemischung, getrocknet
- 1 Eigelb
- Puderzucker zum Bestäuben (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 745 kJ / 178 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 19 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gefüllter Hefekranz
2小时 15 分钟
Kefir-Zöpfe
7 godz. 30 min
Rosinenschnecken
2h 20 min
Mohn-Aprikosen-Kranz
1 Std. 30 Min
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2h 50min
Stollen-Butterkuchen
2u. 45min
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3hod.
Buchteln mit Pflaumenkompott
1 Std. 45 Min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 Std.
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 Std. 30 Min
Zwetschgenkuchen
2 Std.
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1小时