Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Butter, in Stücken
- 390 g Zucker und 3 EL mehr zum Bestreuen
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Prisen Salz
- 1 TL Zimt
- 6 Eier
- 600 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 1400 - 1600 g Zwetschgen, geviertelt
- 600 g Schmand
- 150 g Joghurt, 3,5% Fett
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1461 kJ / 349 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Heidelbeer-Baiser-Kuchen
1 Std. 30 Min
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2h 50min
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1h 20min
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1 Std. 45 Min
Schmand-Ananas-Kuchen
7h
Birnen-Schmand-Torte
2 Std.
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 Std. 30 Min
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1 Std. 45 Min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 Std.
Apfel-Käsekuchen
1hod. 40min
Apfelrahmkuchen
1 Std. 50 Min