
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g d'eau
- 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de riz long blanc (12-16 minutes de cuisson)
- 2 œufs
- 120 g de carotte coupée en dés
- 280 g de courgettes coupées en dés
- 100 g de petits pois surgelés
- 200 g de thon à l'huile en boîte (poids total), égoutté et coupé en morceaux
-
100
g d'olives noires dénoyautées entières ou hachées
lub 100 g d'olives vertes dénoyautées entières ou hachées - 15 - 20 g de cornichons au vinaigre coupés en lamelles
- 1 branche de menthe fraîche effeuillée
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
-
1 - 2
c. à soupe de vinaigre (opcjonalnie)
lub 1 - 2 c. à soupe de jus de citron (opcjonalnie) - 7 tomates cerise coupées en deux ou en quatre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 485 kcal / 2027 kJ
- Białko
- 21 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 59 g
- Błonnik
- 5.95 g
W kolekcjach
-
Best of - printemps vol. II 18 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada