![Pesto au basilic Pesto au basilic](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2d9b59d8-142d-4a0f-ae4f-f417db4d6789/Derivates/3acae000-7434-47ef-8f4f-f7e35aa27042.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de parmesan, coupé en morceaux
- 30 g de pignons de pin
- 1 gousse d'ail (opcjonalnie)
- 80 g de feuilles de basilic frais
- 150 g d'huile d'olive extra vierge
- ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1290.2 kJ / 308 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tzatziki
15 Min
Houmous
10 min
Focaccia au romarin
2 Std. 20 Min
Focaccia au romarin et tomates séchées
1h 50min
Caponata sicilienne
55 Min
Vittello tonnato
4h 20min
Focaccia au romarin et huile d'olive
3h 15min
Pesto classique au basilic
10 min
Guacamole
5min
Pesto de roquette, pistache et safran
15 Min
Gaspacho
12 Std.
Pesto au basilic XXL
15 Min