Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de parmesan, coupé en morceaux
- 30 g de pignons de pin
- 1 gousse d'ail
- 80 g de feuilles de basilic frais
- 150 g d'huile d'olive extra vierge
- ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1290.2 kJ / 308 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
-
Basiques - Indispensables du placard 11 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Pesto
5min
Houmous
10min
Guacamole
5min
Focaccia au romarin
2u. 20min
Tzatziki
3 godz. 5 min
Gaspacho
12 godz.
Caponata sicilienne
55min
Pesto de roquette, pistache et safran
15min
Vittello tonnato
4h 20min
Pesto classique au basilic
10min
Focaccia au romarin et tomates séchées
1h 50 min.
Pesto au basilic XXL
15min