Urządzenia i Akcesoria
Velouté de tomate
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
gousse d'ail1
-
d'oignon coupé en deux50 g
-
de beurre30 g
-
de tomates coupées en deux700 g
-
de concentré de tomate70 g
-
de sel1 c. à café
-
de sucre en poudre1 c. à café
-
d'origan déshydraté1 c. à café
-
d'eau500 g
-
cube de bouillon (pour 500 ml) viande ou légumes1
-
de crème fraîche100 g
-
feuilles de basilic frais2 - 4
-
de persil frais équeuté1 brin
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
189.5 kcal /
792.8 kJ
Białko
2.8 g
Tłuszcz
15.8 g
Węglowodany
11.6 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Sód
643.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Basiques - Soupes et veloutés
9 Przepisów
Francja
Francja

Best-Of Soupes et Veloutés
12 Przepisów
Francja
Francja

J'adopte le fait maison au quotidien
33 Przepisy
Francja
Francja

Ma Cuisine
196 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania

Ma Cuisine
196 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria

Ma Cuisine
196 Przepisów
Beneluks
Beneluks

Ma cuisine au quotidien
221 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria

Ma cuisine au quotidien
239 Przepisów
Francja
Francja

Ma cuisine au quotidien
196 Przepisów
Francja
Francja

Ma cuisine au quotidien
221 Przepisów
Kanada
Kanada