Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 50 g d'oignon, coupé en deux
-
30
g de beurre
lub 30 g d'huile d'olive - 700 g de tomates, coupées en deux
- 70 g de concentré de tomate
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à café de sucre en poudre
-
1
c. à café d'origan déshydraté
lub 1 c. à café d'épices à pizza - 500 g d'eau
-
1
cube de bouillon (pour 500 ml), viande ou légumes
lub 1 c. à café bombée de fond de viande maison ou de fond de légumes - 100 g de crème fraîche
- 2 - 4 feuilles de basilic frais
- 1 brin de persil frais, équeuté
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 790 kJ / 188 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
-
Basiques - Soupes et veloutés 9 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Velouté d'endives aux noix de saint-jacques
55min
Velouté de champignons
20 min
Soupe de tomate aux copeaux de jambon de Bayonne
35 Min
Velouté de poivron rouge
35 Min
Soupe de laitue
35 Min
Velouté de tomates à la crème
35 Min
Soupe à l'oignon
1h 10min
Potage au poireau
30min
Soupe de tomate au basilic
30min
Velouté de courgette
25 min
Velouté d'endive
35 Min
Crème de carotte
30min