Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de champignons de Paris frais, coupés en deux ou en quatre
- 500 - 600 g d'eau, à ajuster en fonction de la texture désirée
- 200 g de lait
-
1
cube de bouillon de légumes
lub 1 c. à café bombée de fond de légumes - 50 g de farine
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 50 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 4 brins de persil frais, équeutés
- 40 g de fromage à tartiner, type La Vache qui Rit®
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 550 kJ / 132 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
-
Basiques - Soupes et veloutés 9 Przepisów, Francja
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Crème de petits pois
40min
Crème de courgette au bleu
25 min
Soupe de laitue
35 Min
Soupe à l'oignon
1h 10min
Crème de chou-fleur
30min
Velouté de chou-fleur truffé et fourme d'Ambert
35 Min
Crème de chou-fleur
40min
Velouté de tomate
30min
Velouté de courgette
25 min
Crème d'asperges et fromage de chèvre
35 Min
Crème d'endive au colombo
30min
Crème de carotte
30min