Wersje kompatybilne
Cremiger Erdäpfelsalat mit Apfel und Stangensellerie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 800 g Erdäpfel, speckig
- 2 Stängel Stangensellerie
- ½ Bund Petersilie, Blättchen abgezupft (siehe Tipp)
- 100 g Naturjoghurt
- 100 g Sauerrahm
- 30 g Mayonnaise (opcjonalnie)
- 1 ¼ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 3 TL Estragonsenf
- 1 Prise Staubzucker
- 50 g rote Zwiebeln, geviertelt
- 200 g Äpfel, entkernt, geviertelt
- 20 g Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 727 kJ / 174 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 560 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Waldorfsalat mit Weintrauben
1h
Glasierte Babykarotten
25 min
Kräutertopfen
15min
Kohlrabi-Erbsen-Cremesuppe mit Radieschen
35 Min
Karfiol-Ei-Salat mit Senfdressing
35 Min
Kren, milchsauer vergoren
72hod. 25min
Karotten-Gurken-Salat
15min
Gurkensalat mit Räucherforelle
30min
Schnittlauchsauce
10 min
Obstsalat
15min
Nudelsalat mit Joghurtdressing
45min
Budapester Wurstsalat
20 min