Cremiger Erdäpfelsalat mit Apfel und Stangensellerie

Cremiger Erdäpfelsalat mit Apfel und Stangensellerie

4.3 39 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Erdäpfel, speckig
    800 g
  • Stangensellerie
    2 Stängel
  • Petersilie Blättchen abgezupft (siehe Tipp)
    ½ Bund
  • Naturjoghurt
    100 g
  • Sauerrahm
    100 g
  • Mayonnaise (opcjonalnie)
    30 g
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Estragonsenf
    3 TL
  • Staubzucker
    1 Prise
  • rote Zwiebeln geviertelt
    50 g
  • Äpfel entkernt, geviertelt
    200 g
  • Zitronensaft
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 174 kcal / 727 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 560 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...