Menü: Tomatencremesuppe und Kohlrouladen mit Hirse und Champignonsauce

Menü: Tomatencremesuppe und Kohlrouladen mit Hirse und Champignonsauce

4.6 12 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 Portionen

Składniki

Hirse
  • Wirsingblätter (6 große oder 12 kleine Blätter)
    6 - 12
  • Hirse
    250 g
    250 g Bulgur
  • Wasser
    1200 g
Champignonsauce
  • Knoblauchzehen
    2
  • Zwiebeln halbiert
    180 g
  • frische Champignons geviertelt
    200 g
  • Öl
    30 g
  • Schlagobers
    80 g
  • Wasser
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe
    ½ geh. TL
    ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Maisstärke
    1 EL
  • Salz
    ½ - ¾ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ¼ - ½ TL
Kohlrouladen
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
Tomatencremesuppe und Fertigstellung
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebeln halbiert
    50 g
  • Butter
    30 g
    30 g Olivenöl
  • Tomaten
    700 g
  • Wasser
    400 g
  • Tomatenmark
    70 g
  • Salz
    1 TL
  • Zucker
    1 TL
  • Oregano, getrocknet
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe
    1 geh. TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Schlagobers
    100 g
  • Basilikumblätter, frisch
    2 - 4
  • Petersilie, frisch abgezupft
    1 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 322 kcal / 1351 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 8.1 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 1167 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...