Ciambella di polenta con spezzatino a Cottura Lenta

Ciambella di polenta con spezzatino a Cottura Lenta

4.5 41 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Spezzatino al vino rosso
  • di carota pelata e a pezzi
    70 g
  • di sedano a pezzi
    30 g
  • di cipolla a pezzi
    50 g
  • di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
    1 rametto
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di carne di manzo a bocconcini, senza nervi (3x3 cm) (preferibilmente taglio cappello del prete)
    800 g
  • di vino rosso tipo Barbera
    500 g
  • di dado per brodo di carne
    1 cucchiaino
  • di passata di pomodoro
    100 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di alloro fresco
    1 foglia
  • di burro
    20 g
  • di farina tipo 00
    10 g
Ciambella di polenta
  • di acqua
    1500 g
  • di sale grosso
    1 cucchiaio
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    15 g
  • di farina di mais bramata
    400 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 746.3 kcal / 3122.3 kJ
Białko 51.7 g
Tłuszcz 24.1 g
Węglowodany 86.1 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Sód 1434.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...