Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 400 g água
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 10 g açúcar amarelo
- 600 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- Azeite q.b. p/ untar
Cobertura
- 150 g sobras de queijo
- 30 g azeite
- 1 dente de alho
- 200 g tomate em pedaços
- Orégãos q.b. p/ polvilhar
-
80
g rúcula
lub 80 g espinafres baby -
100
g presunto
lub 100 g fiambre
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 382 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Piza a metro
1h 10min
Piza Margarita
1u. 45min
Piza com base de curgete
2h 10min
Cebola frita com molho de iogurte
30min
Pizas careta
1h 30 min
Piza picante
1u. 20min
Chamuças
1h 30 min
Piza 4 estações
1u.
Piza rápida de peperoni
1u.
Piza de espinafres e funcho
1h 40min
Omeleta de tomate-cereja e queijo chèvre
25min
Hambúrgueres de frango com gratinado de legumes
55min