Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 400 g água
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 10 g açúcar amarelo
- 600 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- Azeite q.b. p/ untar
Cobertura
- 150 g sobras de queijo
- 30 g azeite
- 1 dente de alho
- 200 g tomate em pedaços
- Orégãos q.b. p/ polvilhar
-
80
g rúcula
lub 80 g espinafres baby -
100
g presunto
lub 100 g fiambre
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 382 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Piza de espinafres e funcho
1 Std. 40 Min
Piza Margarita
1h 45min
Piza vegetariana
1h 45min
Lasanha
1 Std. 10 Min
Quiche de espinafres e bacon
1h 20min
Piza bolonhesa fechada
1h 15min
Quiche de curgete e atum
1 Std. 10 Min
Piza bolonhesa
1h 45min
Bola de atum, pimentos e azeitonas
2 godz. 50 min
Piza 4 estações
1h
Piza rápida de peperoni
1h
Piza de atum
1h 30min