Urządzenia i Akcesoria
Sopa dourada
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
8 doses
Składniki
-
amêndoa s/ pele150 g
-
manteiga100 g
-
pão alentejano duro cortado em cubos pequenos120 g
-
água300 g
-
açúcar300 g
-
paus de canela2
-
limão (casca, só a parte amarela)½
-
gemas de ovo6
-
Canela em pó q.b. p/ servir
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Sód
88 mg
Białko
7.4 g
Kalorie
1759.8 kJ /
420.6 kcal
Tłuszcz
23.2 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
49.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sopa dourada em fatias
1 godz. 20 min
Leite creme
25 min
Quindins
1 godz.
Torta de laranja
30 min
Peras em Moscatel com gelado de lima
4 godz.
Taças de champanhe com frutos vermelhos
25 min
Soufflé de marisco
2 godz.
Figos e castanhas de Natal
15 min
Blättertorte
2 godz.
Papos de anjo
50 min
Leite-creme conventual
15 min
Ovos-moles
1 godz.