Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 5 claras
- 200 g queijo-creme
- 380 g leite condensado magro
- 5 gemas de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 339 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo arco-íris
1h
Bolo gelado
1h 30min
Mousse de amêndoa
2h
Bolo cassata
40min
Mousse de chocolate com natas
4h
Panacota de maracujá
5h 10min
Pudim de chocolate
20min
Mousse de chocolate e avelã
5min
Bolo de vinho Moscatel
45min
Mousse de pêssego
3 Std.
Bolo de chocolate e coco
40min
Arroz-doce com leite de coco e manga
13 Std.