Dukatenbuchteln mit Kanarimilch

Dukatenbuchteln mit Kanarimilch

4.2 37 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 Portionen

Składniki

Dukatenbuchteln
  • Milch
    250 g
  • frische Germ
    20 g
  • Feinkristallzucker
    50 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 - 2 TL
  • Weizenmehl, glatt etwas mehr für die Arbeitsfläche
    400 g
  • Eidotter (Größe M)
    6
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    1 - 2 TL
  • Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    80 g
Kanarimilch und Fertigstellung
  • Feinkristallzucker
    70 - 90 g
  • Speisestärke
    50 g
    50 g Vanillepuddingpulver
  • Milch
    750 g
  • Vanilleschote Mark ausgekratzt
    ½ - 1
  • Eidotter
    3
  • Staubzucker zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 516 kcal / 2161 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...