Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dukatenbuchteln
- 250 g Milch
- 20 g frische Germ
- 50 g Feinkristallzucker
- 1 - 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 400 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 6 Eidotter (Größe M)
- 1 - 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 80 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
Kanarimilch und Fertigstellung
- 70 - 90 g Feinkristallzucker
-
50
g Speisestärke
lub 50 g Vanillepuddingpulver - 750 g Milch
- ½ - 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 3 Eidotter
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2161 kJ / 516 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn
50min
Palatschinken
45min
Mohnbuchteln mit Zwetschken und Rum-Vanille-Sauce
2h 55min
Milchrahmstrudel
1j 55 menit
Germknödel
1h
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30min
Topfenpalatschinken
1h 30min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35 min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Gerührter Germgugelhupf
2h
Schnelle Biskuitroulade
30min