Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 145 g Milch, kalt
- 110 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Zucker
- 500 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 2 TL Salz
- 20 g frische Germ
- 1 Ei (oder 2 Dotter)
- ½ TL Muskat, gemahlen
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 10 g Öl
- 200 g Speckwürfel
- 250 g Zwiebeln, in Spalten (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1495 kJ / 357 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Gebackene Schinkenfleckerl
1óra
Reisfleisch
2h 20min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40 min
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1óra
Batzerlgugelhupf
2h 50min
Überbackene Speckknödel
1h 30 min
Semmelknödel
50min
Germknödel
1óra
Deftige Ofenpalatschinken
30min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1óra 10p
Wurstknödel
1h 20min
Buchteln mit Powidl
2h 20min