Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, Blättchen abgezupft
- 35 g Öl
- 200 g Zwiebeln, in Spalten oder Scheiben (1 cm)
-
300 - 400
g Schweineleber
lub Kalbsleber - 1 TL Maisstärke
- ½ TL Salz
- 4 TL Majoran, getrocknet
- 2 - 3 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- 1 TL Essig
- 100 g Wasser
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 20 g Butter, kalt in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2042 kJ / 489 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Hendlgulasch mit Pilzen
35min
Szegediner Gulasch mit Erdäpfeln
1 godz.
Steirisches Krenfleisch
2 Std. 45 Min
Wilder Wurzel-Topf
2 Std. 45 Min
Grammelpogatscherl
1 godz. 10 min
Kümmelbraten mit Serviettenknödeln und Erdäpfelsalat
3h 10min
Salzburger Bierfleisch
6 godz. 50 min
Reisfleisch
2h 20min
Fiakergulasch
2 godz. 15 min
Rindsgulasch klassisch
3h 20 min
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1 godz.
Boef Stroganoff
50 Min