Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, Blättchen abgezupft
- 35 g Öl
- 200 g Zwiebeln, in Spalten oder Scheiben (1 cm)
-
300 - 400
g Schweineleber
lub Kalbsleber - 1 TL Maisstärke
- ½ TL Salz
- 4 TL Majoran, getrocknet
- 2 - 3 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- 1 TL Essig
- 100 g Wasser
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 20 g Butter, kalt in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2042 kJ / 489 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55 Min
Szegediner Gulasch mit Erdäpfeln
1j
Kräftige Hühnersuppe mit Bröselknödel
1h 50min
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1j
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Petersilerdäpfeln
1j
Steirisches Krenfleisch
2h 45 min
Boef Stroganoff
50 menit
Hendl mit Erdäpfeln, Gemüse und Tomatensauce aus dem Backofen
2j
Rindsgulasch klassisch
3h 20 min
Fiakergulasch
2h 15 min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2h 45 min
Tafelspitz mit Semmelkren
1j 20 menit