Salzburger Bierfleisch
TM6

Salzburger Bierfleisch

4.6 (160 ocen)

Składniki

  • 20 g Butter, in Stücken
  • 1 ¼ - 1 ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
  • 10 g Senf, scharf
  • 30 g Weizenmehl
  • 350 g Zwiebeln, halbiert, in Scheiben (5 mm)
  • 250 g Lauch, in Ringen (3-4 mm)
  • 45 g Butterschmalz
  • 1 - 2 Knoblauchzehen, geviertelt
  • 900 - 1000 g Rindfleisch, mageres Meisel oder Hüferl (siehe Tipp)
  • 40 g Tomatenmark
  • 10 g Honig
  • 2 ½ TL Salz
  • 3 TL Majoran, getrocknet
  • 1 TL Thymian, getrocknet
  • 1 Lorbeerblatt, getrocknet
  • 300 g dunkles Bier

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1522 kJ / 364 kcal
Białko
36 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
18 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy