Salzburger Bierfleisch

Salzburger Bierfleisch

4.6 172 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 50 min
6 Portionen

Składniki

  • Butter in Stücken
    20 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 ¼ - 1 ½ TL
  • Senf, scharf
    10 g
  • Weizenmehl
    30 g
  • Zwiebeln halbiert, in Scheiben (5 mm)
    350 g
  • Lauch in Ringen (3-4 mm)
    250 g
  • Butterschmalz
    45 g
  • Knoblauchzehen geviertelt
    1 - 2
  • Rindfleisch, mageres Meisel oder Hüferl (siehe Tipp)
    900 - 1000 g
  • Tomatenmark
    40 g
  • Honig
    10 g
  • Salz
    2 ½ TL
  • Majoran, getrocknet
    3 TL
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • dunkles Bier
    300 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 364 kcal / 1522 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...