Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 jitomates saladet
- 2 dientes de ajo, pelados
- 80 g de cebolla blanca, en trozos
-
1000
g de agua
lub 1000 g de caldo de pollo - 1 cdita de sal fina
-
1
chile ancho (opcjonalnie)
lub 1 ½ cdita de chile chipotle en polvo (opcjonalnie) - 10 g de aceite vegetal
- tortilla frita cortada en tiras para decorar
- queso panela, cortado en cubos para decorar
- aguacate, en cubitos, para decorar
- hojas de cilantro, frescas para decorar
- crema fresca, para decorar
- limones verdes, cortado en cuartos para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 782 kJ / 186 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40 min
Crema de chile poblano
25 min
Tinga de pollo TM6
30 min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 min
Salpicón de res
1h
Caldo tlalpeño
1h 20 min
Salsa verde cocida
30 min
Enchiladas suizas
1h
Pozole Rojo
1h 30min
Chilaquiles rojos
25 min
Salsa roja de molcajete
10min
Chilaquiles divorciados
1h