
Urządzenia i Akcesoria
Jalapeño Cornbread with Maple Butter
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 portions
Składniki
Jalapeño Cornbread
-
fresh jalapeño chillies halved, to taste2 - 3
-
polenta170 g
-
plain flour135 g
-
granulated sugar40 g
-
baking powder1 ½ tsp
-
bicarbonate of soda½ tsp
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing60 g
-
buttermilk250 g
-
medium eggs2
-
tinned sweetcorn drained130 g
Maple Butter
-
unsalted butter soft110 g
-
milk30 g
-
maple syrup2 Tbsp
-
soft dark brown sugar1 tsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
387 kcal /
1618 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
41 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Sód
565 mg