Urządzenia i Akcesoria
Jalapeño Cornbread with Maple Butter
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 portions
Składniki
Jalapeño Cornbread
-
fresh jalapeño chillies halved, to taste2 - 3
-
polenta170 g
-
plain flour135 g
-
granulated sugar40 g
-
baking powder1 ½ tsp
-
bicarbonate of soda½ tsp
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing60 g
-
buttermilk250 g
-
medium eggs2
-
tinned sweetcorn drained130 g
Maple Butter
-
unsalted butter soft110 g
-
milk30 g
-
maple syrup2 Tbsp
-
soft dark brown sugar1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
565 mg
Białko
7 g
Kalorie
1618 kJ /
387 kcal
Tłuszcz
21 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Irish Cream and Pistachio Fudge
4 godz. 25 min
Cornbread
1 godz.
Pumpkin Pie
5 godz. 50 min
Pumpkin Pie
5 godz.
Chai Spiced Rice Pudding
1 godz. 5 min
Spiced apple liqueur
168 godz. 10 min
Scottish Tablet
2 godz. 15 min
Cranberry Chutney
25 min
Cornbread with jalapeño honey butter
55 min
Chunky Coleslaw
5 min
Curried Coleslaw
10 min
Eggnog
4 godz. 40 min