Urządzenia i Akcesoria
Jalapeño Cornbread with Maple Butter
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 portions
Składniki
Jalapeño Cornbread
-
fresh jalapeño chillies halved, to taste2 - 3
-
polenta170 g
-
plain flour135 g
-
granulated sugar40 g
-
baking powder1 ½ tsp
-
bicarbonate of soda½ tsp
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing60 g
-
buttermilk250 g
-
medium eggs2
-
tinned sweetcorn drained130 g
Maple Butter
-
unsalted butter soft110 g
-
milk30 g
-
maple syrup2 Tbsp
-
soft dark brown sugar1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
565 mg
Białko
7 g
Kalorie
1618 kJ /
387 kcal
Tłuszcz
21 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1 godz. 15 min
Salsa Verde
10 min
Lemon Caper Aioli
10 min
Roasted Tomato Tart
2 godz.
Mexican Black Bean Dip with Healthy Tortilla Chips
20 min
Fish Tacos
45 min
Basil Pesto
10 min
Refried Beans
20 min
Italian Sausage and Orzo Soup
35 min
Crab Cakes
1 godz. 35 min
Cornbread
1 godz.
Leftover Roast Bao Buns with Hoisin Sauce
2 godz. 30 min