Urządzenia i Akcesoria
Jalapeño Cornbread with Maple Butter
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 portions
Składniki
Jalapeño Cornbread
-
fresh jalapeño chillies halved, to taste2 - 3
-
polenta170 g
-
plain flour135 g
-
granulated sugar40 g
-
baking powder1 ½ tsp
-
bicarbonate of soda½ tsp
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing60 g
-
buttermilk250 g
-
medium eggs2
-
tinned sweetcorn drained130 g
Maple Butter
-
unsalted butter soft110 g
-
milk30 g
-
maple syrup2 Tbsp
-
soft dark brown sugar1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
565 mg
Białko
7 g
Kalorie
1618 kJ /
387 kcal
Tłuszcz
21 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
1 godz.
Brown Bread Ice Cream with Raspberries
10 godz. 40 min
Middle Eastern Brunch
1 godz. 20 min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1 godz. 15 min
Spicy Tomatillo Oyster Shooters
15 min
Sweetcorn & Chorizo Chowder
1 godz.
Fish Tacos
45 min
Chocolate and Sesame Ganache
13 godz.
Curried Carrot And Ginger Soup
50 min
Salsa Verde
10 min
Cardamom And Lime Syrup Cake
1 godz. 35 min
Colorado Cowboy Beans
1 godz. 5 min