![Jalapeño Cornbread with Maple Butter Jalapeño Cornbread with Maple Butter](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D9F47ECB-8CFE-43EF-926F-159BFA04F150/Derivates/5400b740-d428-4a32-9426-25ebb395a55f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jalapeño Cornbread
- 2 - 3 fresh jalapeño chillies, halved, to taste
- 170 g polenta
- 135 g plain flour
- 40 g granulated sugar
- 1 ½ tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 60 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 250 g buttermilk
- 2 medium eggs
- 130 g tinned sweetcorn, drained
Maple Butter
- 110 g unsalted butter, soft
- 30 g milk
- 2 Tbsp maple syrup
- 1 tsp soft dark brown sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1618 kJ / 387 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cornbread
1 Std.
Soba Noodle and Salmon Bowl (TM5)
Brak ocen
Prune and Sausage-stuffed Pork Fillet
1 Std. 20 Min
Apple Tarte Tatin with Crème Anglaise
1h 30min
Apple Butter
1h 30min
Chocolate Dipped Shortbread Hearts
5 Std.
Christmas Morning Sticky Buns
17h 50min
Miso Marinade
10min
Cherry Pie with Pistachio Pastry
2 Std.
Cornbread with jalapeño honey butter
55 Min
Meyer Lemon Bars
40 Min
Pulled Pork Brioche Sliders with Slaw
5 Std. 50 Min