Jalapeño Cornbread with Maple Butter

Jalapeño Cornbread with Maple Butter

4.3 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 portions

Składniki

Jalapeño Cornbread
  • fresh jalapeño chillies halved, to taste
    2 - 3
  • polenta
    170 g
  • plain flour
    135 g
  • granulated sugar
    40 g
  • baking powder
    1 ½ tsp
  • bicarbonate of soda
    ½ tsp
  • fine sea salt
    1 ½ tsp
  • unsalted butter diced, plus extra for greasing
    60 g
  • buttermilk
    250 g
  • medium eggs
    2
  • tinned sweetcorn drained
    130 g
Maple Butter
  • unsalted butter soft
    110 g
  • milk
    30 g
  • maple syrup
    2 Tbsp
  • soft dark brown sugar
    1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 565 mg
Białko 7 g
Kalorie 1618 kJ / 387 kcal
Tłuszcz 21 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...