Pâtes au jambon et haricots verts

Pâtes au jambon et haricots verts

3.9 223 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • d'eau
    1000 g
  • de haricots verts surgelés préalablement décongelés
    250 g
  • de jambon blanc maigre
    100 g
  • de pâtes sèches au blé complet type Penne
    120 g
  • de sel
    1 ¼ c. à café
  • de ciboulette fraîche et un peu pour la finition
    ½ bouquet
  • de lait demi-écrémé
    70 g
  • de fromage à tartiner, allégé type St-Môret
    50 g
  • citron jaune ½ c. à soupe de zeste râpé et le jus pressé
    ½
  • de poivre moulu
    ¼ c. à café
  • de sarriette fraîche ciselée
    ¾ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 340.5 kcal / 1437.5 kJ
Białko 21.5 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 1042.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...