Pâtes au jambon et haricots verts

Pâtes au jambon et haricots verts

3.9 226 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • 1000 g d'eau
  • 250 g de haricots verts surgelés préalablement décongelés
  • 100 g de jambon blanc maigre
  • 120 g de pâtes sèches au blé complet type Penne
  • 1 ¼ c. à café de sel
  • ½ bouquet de ciboulette fraîche et un peu pour la finition
  • 70 g de lait demi-écrémé
  • 50 g de fromage à tartiner, allégé type St-Môret
  • ½ citron jaune ½ c. à soupe de zeste râpé et le jus pressé
  • ¼ c. à café de poivre moulu
  • ¾ c. à café de sarriette fraîche ciselée

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1042.5 mg
Białko 21.5 g
Kalorie 1437.5 kJ / 340.5 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...