Urządzenia i Akcesoria
Semifrio de nata e morango
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 godz.
8 doses
Składniki
-
amêndoa s/ pele torrada70 g
-
chocolate branco30 g
-
flocos de milho70 g
-
leite480 g
-
casca de limão só a parte amarela2 tiras de
-
açúcar130 g
-
gemas de ovo6
-
natas c/ 35% de gordura bem frias400 g
-
limoncello (opcjonalnie)50 g
-
morangos300 g
-
açúcar amarelo20 g
-
sumo de limão25 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 dose
Sód
124.4 mg
Białko
7.7 g
Kalorie
1805.2 kJ /
431.5 kcal
Tłuszcz
29.2 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Węglowodany
37.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Revista Junho 2017
30 Przepisów
Portugalia
Portugalia
Może spodoba Ci się również...
Baba de camelo e avelãs
30 min
Tronco de chocolate recheado - Brocéliande
10 godz.
Bolo de bolacha
2 godz. 25 min
Doce da casa
2 godz. 30 min
Semifrio marmoreado
4 godz. 20 min
Bavaroise de morango
8 godz. 5 min
Semifrio de morango
6 godz.
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2 godz. 30 min
Gelado de nata com chocolate
8 godz. 45 min
Semifrio de framboesa
8 godz. 20 min
Doce da casa
45 min
Gelado de morango com crumble de noz pecan
12 godz.