Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio de caramelo
- 100 g açúcar mascavado
- 100 g manteiga
- 100 g natas c/ 35% de gordura
- 20 g caramelo líquido
- 1 c. chá de sumo de limão
Bombons
- 250 g chocolate de leite partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 597.7 kJ / 142.9 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 16.2 mg
Alternatywne przepisy
Licor de caramelo
72 Std.
Estrelinhas de Natal
8 Std. 15 Min
Bombons de licor
1 Std. 30 Min
Nogat de amendoim
20 Min
Salame surpresa de Páscoa
50 Min
Sal aromatizado com alecrim
12 Std. 10 Min
Bombons de avelã
50 Min
Bombons recheados
1 Std. 25 Min
Bombons de chocolate branco
2 Std.
Bombons de creme de chocolate e avelã
2 Std.
Licor de café
5 Min
Leite com chocolate
10 Min