Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g água
- 50 g leite
- 90 g manteiga
- 90 g banha
- 45 g azeite
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 750 g farinha tipo 65
- 2 c. chá de sal
- 6 ovos
- 20 g salsa
- 100 g presunto cortado em pedaços
- 100 g salpicão s/ pele cortado em pedaços
- 100 g chouriço s/ pele cortado em pedaços
- 250 g frango assado s/ ossos
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 568 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 47 g
Alternatywne przepisy
Pataniscas de bacalhau
50 min
Folar de carnes
2 godz. 20 min
Sonhos
1 godz. 10 min
Bolo-rei
3h 15min
Bola rápida de carne
55 min
Folar de Trás-os-Montes
2h 30min
Folar transmontano
3 Std. 50 Min
Pastéis de Chaves
1 godz. 10 min
Fogaça
3h
Regueifa da Páscoa
3h 15min
Marmelada
50 min
Bola de carne
1 godz. 20 min