Rajas and Cheese Tamales with Salsa Verde

Rajas and Cheese Tamales with Salsa Verde

4.9 13 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
10 pieces

Składniki

Prepping Husks and Filling
  • dried corn husks (see Tip)
    10 - 15
  • cold water to rinse
  • boiling water to soak
  • poblano chilies
    3
  • vegetable oil to coat
  • Oaxaca cheese
    10 oz
Salsa Verde
  • green tomatillos husks removed, quartered
    13 oz
  • white onion cut into pieces
    4 oz
  • garlic clove
    1
  • serrano chili stem removed
    1
  • fresh cilantro leaves only
    ½ oz
  • fresh epazote leaves
    5
  • salt
    ¾ tsp
  • canned chipotle chili
    1
Masa
  • vegetable shortening in pieces
    3 oz
  • masa harina
    14 oz
  • salt
    1 ¾ tsp
  • baking powder
    1 ½ tsp
  • water divided
    17 - 22 oz
Tamales
  • water
    60 oz

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 978.9 mg
Białko 22.4 g
Kalorie 3343.9 kJ / 799.2 kcal
Tłuszcz 24.3 g
Błonnik 12.9 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Węglowodany 128.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...