Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Salatgurke, geschält, enttkernt, in Stücken
- 4 - 5 Essiggurkerl, klein
- 1 - 1 ¼ TL Salz
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Bund Petersilie, frisch, Blättchen abgezupft
- 1 roter Paprika (à ca. 150 g), in Stücken
- 200 - 250 g Sauerrahm
- 20 g Mayonnaise
- 35 g Essig
- 1 TL Zucker
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 300 g Wasser
- 300 g Fisolen, tiefgekühlt
- 4 Eier (Größe M)
- 2 Knackwürste
- 1 Bund Schnittlauch, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1709 kJ / 408 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leberkäse-Hotdogs
20 min
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1 godz. 20 min
Steirischer Rindfleischsalat
1h
Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern
55 min
Fisolenfleisch
1h
Überbackene Speckknödel
1 godz. 30 min
Schweinslungenbraten mit Letscho und Ei
1h
Schinkenfleckerl überbacken
1 godz. 10 min
Mühlviertler Bierschnitzel mit Erdäpfel-Vogerlsalat
2h
Nudelsalat mit Joghurtdressing
45 min
Budapester Wurstsalat
20 min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2h 45min