Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Hendlbrustfilets, ohne Haut, in Stücken
- 50 g Speckwürfel
- 160 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 25 g Butter
- 2 TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 TL Paprikapulver, edelsüß
- 1 Msp. Paprikapulver, rosenscharf
- 70 g Semmelwürfel
- 1 Wirsingkohl, im Ganzen
- 500 g Paprikaschoten (rot und gelb), in groben Stücken
- 300 g Paradeiser, in Stücken
- 20 g Olivenöl
- 1 TL Zucker
- 2 TL Oregano, getrocknet
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 100 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2062 kJ / 492 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 11 g
Alternatywne przepisy
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1h
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Petersilerdäpfeln
1h
Zandergulasch
45 min
Tafelspitz mit Wurzelsauce
2h
Coq au vin
3h
Schweinslungenbraten mit Letscho und Ei
1h
Fischfilet in cremiger Lauchsauce
45 min
Nussfisch
30 min
Rinderfilet à la Esterhazy
50 min
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40 min
Boef Stroganoff
50 min
Fiakergulasch
2 Std. 15 Min