
Urządzenia i Akcesoria
Rinderfilet à la Esterhazy
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen
Składniki
-
frische Petersilie Blättchen abgezupft½ Bund
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Kapern, eingelegt2 TL
-
Wurzelgemüse (z. B. Sellerie, Pastinaken, Petersilienwurzeln, Karotten), geschält, in Stücken450 g
-
Butter30 g
-
Tomatenmark20 g
-
Rapsöl2 EL
-
Paprikapulver, edelsüß1 ½ TL
-
Estragonsenf1 EL
-
Rinderfilet (Rindslungenbraten) oder Mageres Meisel oder Rostbraten700 g
-
Wasser250 g
-
Rotwein100 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen¼ TL
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 TL
-
Lorbeerblatt, getrocknet1
-
Maisstärke10 g
-
Schlagobers50 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
371 kcal /
1553 kJ
Białko
28 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
572 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

So genießt Österreich II
73 Przepisy
Austria
Austria