Fischgulasch

Fischgulasch

4.4 57 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    3 Stängel
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    1 - 2
  • rote Paprika in Stücken
    100 g
  • Butter
    25 g
  • Paprikapulver, edelsüß
    1 EL
  • Paprikapulver, rosenscharf
    1 TL
  • Fischfilets frisch oder aufgetaut (z. B. Saibling, Zander, Kabeljau)
    500 g
  • Zitronensaft
    1 EL
  • Wasser
    300 g
  • Maisstärke mit 1-2 EL Wasser verrührt
    1 EL
  • Salz etwas mehr für den Fisch
    ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ TL
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Schlagobers
    100 g
  • Sauerrahm
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 273 kcal / 1140 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...