Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
BBQ-Sauce
- 55 g Vollrohrzucker
- 250 g Ketchup
- 50 g Rotweinessig
- 1 TL Worcestersauce
- 1 ½ TL Senf
- 1 TL Salz
- 1 TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß (siehe Tipps)
- 5 - 6 Tropfen Tabasco®, nach Geschmack
- 10 g Flüssigrauch (siehe Tipps)
Vorbereitung und Backen des Hendls
- 500 g Hendlbrustfilets, ohne Haut und Knochen
- 600 g Erdäpfel, geschält, in Stücken (2-3 cm)
- 50 g Olivenöl
- 1 - 1 ½ TL Salz
- 3 Zweiglein Rosmarin, frisch, Nadeln abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2176 kJ / 520 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1951 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jägersauce mit Knödel
50min
Avocadocreme, marinierte Paradeiser und Ei auf Toast
30min
Wraps mit RUPP Cheddar und gebratener Hühnerbrust
35min
Hühnergeschnetzeltes mit Reis und Brokkoli
50min
Hendlgulasch mit Pilzen und böhmischen Knödeln
1 Std. 20 Min
Hendl in BBQ-Sauce und Maisbrot
3h 25min
Kräuterstelzen
2h
Hähnchen mit Sesamsauce und Reis
40min
Cool Strawberry Caipiroska
10 Min
Schweinekoteletts nach koreanischer Art mit Gewürzreis und Pak-Choi
1 godz. 5 min
Budapester Wurstsalat
20 Min
Fiakergulasch
2h 15min