Focaccia z pastą serową z oliwkami

Focaccia z pastą serową z oliwkami

3.3 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 kawałków

Składniki

Ciasto
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia
  • wody
    160 g
  • smalcu pokrojonego na kawałki
    30 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    15 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • mąki chlebowej
    300 g
  • soli
    1 łyżeczka
Pasta serowa z oliwkami
  • sera mozzarella pokrojonego na kawałki
    200 g
  • sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
    200 g
  • filety z anchois, w oleju (opcjonalnie) odsączone z zalewy
    2 - 4
  • czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
    150 g
  • oliwa z oliwek do posmarowania

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 244.7 kcal / 1023.7 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 19.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...