
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z pastą serową z oliwkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
-
wody160 g
-
smalcu pokrojonego na kawałki30 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
cukru1 łyżeczka
-
mąki chlebowej300 g
-
soli1 łyżeczka
Pasta serowa z oliwkami
-
sera mozzarella pokrojonego na kawałki200 g
-
sera gorgonzola pokrojonego na kawałki200 g
-
filety z anchois, w oleju (opcjonalnie) odsączone z zalewy2 - 4
-
czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół150 g
-
oliwa z oliwek do posmarowania
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
244.7 kcal /
1023.7 kJ
Białko
9.7 g
Tłuszcz
14.6 g
Węglowodany
19.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

FOCACCIA
10 Przepisów
Polska
Polska