Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z pastą serową z oliwkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
-
160 g wody
-
30 g smalcu pokrojonego na kawałki
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
300 g mąki pszennej chlebowej
-
1 łyżeczka soli
Pasta serowa z oliwkami
-
200 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
200 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
-
2 - 4 filety z anchois, w oleju (opcjonalnie) odsączone z zalewy
-
150 g czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
-
oliwa z oliwek do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
9.7 g
Kalorie
1023.7 kJ /
244.7 kcal
Tłuszcz
14.6 g
Węglowodany
19.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
FOCACCIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2hod.
Focaccia
2hod. 50min.
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1hod. 40min.
Mini foccacie z oregano
3hod. 40min.
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2hod. 35min.
Focaccia serowa z pomidorami
45min.
Pełnoziarnista focaccia z rozmarynem
2hod. 5min.
Chrupiąca focaccia
2hod. 10min.
Focaccia z cebulą
2hod. 20min.
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1hod. 45min.
Focaccia z brokułami i anchois
2hod. 15min.
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1hod. 30min.