Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia
- 160 g wody
- 30 g smalcu, pokrojonego na kawałki
- 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 300 g mąki chlebowej
- 1 łyżeczka soli
Pasta serowa z oliwkami
- 200 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- 200 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
- 2 - 4 filety z anchois, w oleju, odsączone z zalewy (opcjonalnie)
- 150 g czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
- oliwa z oliwek, do posmarowania
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1023.7 kJ / 244.7 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 19.9 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia z figami i rozmarynem
2h
Focaccia z brokułami i anchois
2 godz. 15 min
Focaccia serowa z pomidorami
45min
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Mini foccacie z oregano
3 godz. 40 min
Chrupiąca focaccia
2 Std. 10 Min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2h
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1hod. 45min
Tarta z serem pleśniowym
1h 35min
Focaccia z cebulą
2 godz. 20 min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1h 40min
Focaccia
2 Std. 50 Min