Tarta à la banoffee pie

Tarta à la banoffee pie

3.1 85 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 porcji

Składniki

Ciasto
  • 200 g mąki pszennej
  • 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 20 g cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 1 szczypta soli
Masa kajmakowa
  • 1000 g mleka 3,2% tłuszczu
  • 250 g cukru białego
  • 100 g cukru trzcinowego
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
Kokosowa bita śmietana
  • 250 g bananów pokrojonych w 0,5 cm plastry
  • 2 puszki mleczka kokosowego po 400 g każda, zmrożonego (30 min w zamrażalniku)
  • wiórki kokosowe do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 454.4 kcal / 1901.1 kJ
Białko 6.9 g
Tłuszcz 19.9 g
Węglowodany 56 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 15.9 g
Sód 116.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...