
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 200 g mąki pszennej
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 20 g cukru
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 1 szczypta soli
Masa kajmakowa
- 1000 g mleka 3,2% tłuszczu
- 250 g cukru białego
- 100 g cukru trzcinowego
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- mąka pszenna do oprószenia blatu
Kokosowa bita śmietana
- 250 g bananów pokrojonych w 0,5 cm plastry
- 2 puszki mleczka kokosowego po 400 g każda, zmrożonego (30 min w zamrażalniku)
- wiórki kokosowe do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 454.4 kcal / 1901.1 kJ
- Białko
- 6.9 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Węglowodany
- 56 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.9 g
- Sód
- 116.6 mg