
Urządzenia i Akcesoria
Tarta à la banoffee pie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 porcji
Składniki
Ciasto
-
200 g mąki pszennej
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
20 g cukru
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 szczypta soli
Masa kajmakowa
-
1000 g mleka 3,2% tłuszczu
-
250 g cukru białego
-
100 g cukru trzcinowego
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Kokosowa bita śmietana
-
250 g bananów pokrojonych w 0,5 cm plastry
-
2 puszki mleczka kokosowego po 400 g każda, zmrożonego (30 min w zamrażalniku)
-
wiórki kokosowe do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
454.4 kcal /
1901.1 kJ
Białko
6.9 g
Tłuszcz
19.9 g
Węglowodany
56 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
15.9 g
Sód
116.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska