Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Azeite q.b. p/ untar
-
12
fatias de fiambre inteiras (corte médio)
lub 12 fatias de fiambre de aves - 100 g queijo flamengo
- 180 g cenoura cortada em pedaços
- 4 ovos
-
240
g iogurte natural
lub 240 g leite - 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Cebolinho picado q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 488.1 kJ / 116.7 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 623.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli com frango no forno
35min
Cotovelos com bacalhau e hortelã
40min
Arroz de frango
50min
Frango à Gomes de Sá
1u. 20min
Salada de penne com pesto rosso e fiambre de aves caseiro
1u.
Magia em sua casa - Rolo de carne
1h 50min
Magia em sua casa - Bolo
1u. 20min
Magia em sua casa - 3 níveis
1u. 20min
Menu: Pudim de carne com cogumelos, feijão-verde e arroz de couve-flor
45 min
Pernas de frango com favas e molho de tomate
1u. 45min
Arroz de bacalhau
40min
Rolinhos de frango ao vapor com arroz de ervilhas
50min