Chili primavera com cuscuz de hortelã

Chili primavera com cuscuz de hortelã

3.5 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
16 doses

Składniki

  • cuscuz
    1000 g
  • água
    1000 g
  • azeite
    50 g
  • limão (casca, só a parte amarela)
    ½
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de legumes
  • curgete cortada em pedaços
    600 g
  • ervilhas descongeladas
    1000 g
  • milho cozido escorrido
    300 g
  • cebola cortada em pedaços
    300 g
  • alho
    4 dentes de
  • pimento vermelho cortado em pedaços
    200 g
  • malagueta vermelha s/ sementes
    1
  • tomate em pedaços
    800 g
  • cominhos
    1 c. chá de
  • orégãos
    1 c. chá de
  • folhas de louro
    2
  • vinho branco
    150 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • feijão-preto cozido escorrido
    1300 g
  • Hortelã picada q.b. p/ servir

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 445.9 kcal / 1865.7 kJ
Białko 18.5 g
Tłuszcz 4.6 g
Węglowodany 82.1 g
Błonnik 14.1 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 353.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...