Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g massa curta, seca
- Água q.b. p/ cozer
- 1 c. chá de sal
- 30 g chalota
- 350 g chouriço cortado em rodelas
- 1 pé de manjerona fresca, só as folhas
- 80 g azeite
- 1 - 2 pitadas de sal
- 500 g molho de tomate
- 150 - 200 g queijo mozarela cortado em pedaços
- 120 g pão ralado
- 1 c. chá de colorau
- 1 c. chá de orégãos (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3195.6 kJ / 763.8 kcal
- Białko
- 30.6 g
- Węglowodany
- 62.3 g
- Tłuszcz
- 43.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 1448.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne com frango e béchamel carilado
45min
Penne com chouriço e cogumelos
25 min
Gratinado de bolonhesa
1h
Penne de atum com manjericão
35 Min
Fusilli com mascarpone e nozes
30min
Esparguete à carbonara
30min
Lasanha de chouriço e salsicha
1 godz. 5 min
Macarrão com frango e molho de queijo
1h 25min
Massa gratinada com alheira e cogumelos
1 godz. 5 min
Penne de frango caprese
35 Min
Massa com fiambre, presunto e milho
50min
Carbonara de salsichas
40min