Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de almejas frescas
- agua
- 2 cucharadas de sal gorda
Fumet
- 15 langostinos crudos
- 100 g de cebolla en cuartos
- 1 hoja de laurel seca
- 800 g de agua
Sofrito
- 120 - 150 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 100 g de pimiento rojo en trozos
- 100 g de pimiento verde en trozos
- 30 g de aceite de oliva
- 150 g de tomate triturado en conserva
Sopa
- 300 g de patatas peladas y chascadas
- 200 g de calamares frescos en trozos
- 70 g de espárragos verdes sin la parte leñosa, en trozos de 2 cm
- 1 cucharadita de sal
- 80 g de pasta seca integral (fideos)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 982 kJ / 235 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 503.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de jamón y espárragos
35min
Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
45 min
Alubias con bacalao
30 min
Patatas guisadas con gambones
1h
Emblanco de pescado
45 min
Patatas guisadas con gambas, mejillones y almejas
1h
Sopa de chirlas
1 godz. 45 min
Sopa de berberechos y gambones
50min
Guiso marinero con patatas
45 min
Arroz meloso con codornices
1 Std. 10 Min
Patatas mare nostrum
1h
Guiso marinero
1h 20 min