Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de aceite de oliva (y algo más para servir)
- 2 dientes de ajo
- 1 hoja de laurel seca
- 600 g de patatas (en trozos de aprox. 3x3 cm)
- 500 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 80 g panceta fresca de cerdo sin corteza (en tiras de 1x1x2 cm)
- 300 g de pulpo cocido cortado en rodajas
- 1 cucharada de pimentón (y algo más para servir)
- 1 pellizco de sal en escamas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 996 kJ / 238 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lacón con cachelos
30 min
Sepia al ajillo
25 min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30 min
Tosta de jamón y gulas
20min
Almejas a la marinera
30 min
Alitas de pollo estilo cajún
50 min
Chipirones a la marinera
25 min
Tosta de guacamole con anchoas
10min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 min
Berberechos en salsa verde
1h
Pulpo a feira con cachelos
55 min
Mejillones zamoranos en salsa picante
30 min