Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de agua
- 700 g de patatas gallegas (con piel, lavadas y cortadas en rodajas de 1 cm)
- 500 g de lacón cocido (en trozos pequeños y finos)
- ½ cucharadita de sal
- 20 - 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de pimentón
- 1 pellizco de sal gorda
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 873 kJ / 209 kcal
- Białko
- 18.14 g
- Węglowodany
- 18.19 g
- Tłuszcz
- 7.05 g
- Błonnik
- 1.98 g
Alternatywne przepisy
Gulas al estilo tradicional
25min
Caldo ibérico
1h 10min
Filetes rusos
1h 10min
Macarrones con tomate y chorizo para dos
20 min
Tosta de jamón y gulas
20 min
Huevos rotos con patatas y gulas
30 min
Bígaros al vapor de algas
30 min
Cangrejos de río en salsa
30 min
Revolconas con pulpo
45 min
Patatas revolconas
40 min
Tumaca
5min
Arroz con gulas y gambones
35min