![Velouté de tomates au séré Velouté de tomates au séré](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c8de1725-164a-4a79-9de4-e4ed384c1787/Derivates/ba0ae0b7-fd7a-430b-8f7a-5c0f4afabad3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'échalotes, coupées en deux
- 1 gousse d'ail
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 800 g de tomates, coupées en deux
- 300 g d'eau
- 2 cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- 250 g de séré maigre
-
2
c. à soupe d' huile de lin
lub 2 c. à soupe d'huile d'olive - 4 brins de basilic frais, effeuillé, ciselé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 754 kJ / 180 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de potiron
35min
Soupe aux asperges et à l'aneth
25 Min
Soupe de maïs et saucisses de Vienne
25 Min
Soupe onctueuse au chou-fleur
50 分钟
Séré aux herbes
10 Min
Soupe de betteraves
45 分钟
Risotto au safran de Mund
45 分钟
Sauce Hollandaise
15 Min
Velouté de tomates et de courges
25 Min
Velouté de tomates
35min
Risotto aux épinards et asperges
40min
Soupe de carottes à la menthe
35min