Guajolota de mole (torta de tamal)

Guajolota de mole (torta de tamal)

4.6 5 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
10 porciones

Składniki

Base de masa para el tamal
  • 80 g de manteca de cerdo
  • 1 cdita de sal fina
  • 400 g de harina de maíz nixtamalizado para tamal (p. ej. Maseca®)
  • 1 ½ cdita de polvo para hornear
  • 550 g de agua
Mole con pollo
  • 150 g de mole negro en pasta
    100 g de mole negro, en polvo
  • 300 g de pechuga de pollo sin piel, sin huesos y en cubos medianos
  • 1600 g agua
  • 20 hojas de maíz, secas hidratadas por 1 hora
  • 10 bolillos

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 987 mg
Białko 18 g
Kalorie 2163 kJ / 515 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 77 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...