Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base de masa para el tamal
- 80 g de manteca de cerdo
- 1 cdita de sal fina
- 400 g de harina de maíz nixtamalizado, para tamal (p. ej. Maseca®)
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- 550 g de agua
Mole con pollo
-
150
g de mole negro, en pasta
lub 100 g de mole negro, en polvo - 300 g de pechuga de pollo, sin piel, sin huesos y en cubos medianos
- 1600 g agua
- 20 hojas de maíz, secas, hidratadas por 1 hora
- 10 bolillos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2163 kJ / 515 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 987 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mole de olla
35 min
Pozole Blanco
1h
Mixiotes de carnero
13 godz. 30 min
Agua de pepino y limón
10min
Mixiote de pollo
1h
Ponche
40 min
Esquites de feria
25 min
Tamales de chocolate
1h 10 min
Tamales dulces de pasas
2h
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30 min
Pambazos CDMX
2h 30 min
Atole de arroz de la esquina
35 min